About

Multumesc persoanelor care acceseaza acest site pentru interesul (curiozitatea?!) manifestat de acest continut!

Dupa multe stradanii de a ma tine “deoparte” de blogosfera (in sensul de a nu detine propriul blog, nu de a nu explora si participa in altele…), am pornit la drum….

Nefiind nici foarte comunicativa si nici in largul meu cu astfel de “conversatii”, sunt convinsa ca nu o sa am posturi zilnice sau f. frecvente.

Dar macar atunci cand gasesc ceva ce-mi place prin peregrinarile mele online sa le fac cunoscute si altora, poate s-o gasi careva a fi interesat…

O precizare inca de la inceput, desi nu am nimic impotriva celor care stalcesc limba romana, folosind tot felul de prescurtari numai de ei intelese uneori, o sa caut sa scriu cat mai corect gramatical, asta si ca un omagiu adus postum profesorului meu din gimnaziu, de limba si literatura romana.

Se cuvine a mentiona si cam ce informatii se vor putea gasi pe acest blog:

 • fiind dascal, voi releva aspecte care se refera la predare si invatare folosind TIC, dar si probleme curente ale invatamantului romanesc;
 • avand in principal background educational din domeniul TI, voi incerca sa semnalez acele aplicatii pe care eu le consider utile in special pentru studentii mei, dar si pentru activitatea de cercetare sau de formare profesionala continua;
 • fiind cadru didactic la Facultatea de Sociologie si Psihologie, care are ca si specializari si Asistenta Sociala, Antropologie si Sociologie, vor fi semnalate aspecte ale acestor domenii care au legatura cu TIC, in special aplicatii din sfera Web 2.0
 • alte chestiuni din viata noastra afectata tot mai mult de tehnologiile digitale.

Acest spatiu este deschis oricarui utilizator care doreste sa ofere feedback relativ la informatiile prezentate sau sa impartaseasca din experienta proprie.

O singura mentiune: primul comentariu al unui utilizator necunoscut va trebui aprobat de subsemnata, iar urmatoarele vor fi scutite de aceasta “cenzura”. Eu insa imi rezerv dreptul de a sterge acele comentarii pe care nu le consider pertinente, care au un limbaj necorespunzator etc.

Comments
 1. Bine ai venit in blogosfera!

  Desi unele inceputuri par timide si/sau nesigure am convingerea ca posturile vor fi frecvente datorita implicarii tale on-line atat ca dascal cat si ca cercetator in diverse proiecte.

  Asa cum ne-ai obisnuit de-a lungul anilor iti doresc “La Multe Insemnari!” prin care sa ne provoci cu subiecte interesante, teme de discutii pertinente sau evenimente ITC

 2. emapey says:

  Hi Laura, glad you are now blogging. I t was funny, you are one of my favorite source of bookmarks on delicious and I had no way to get in touch with you.

  It is interesing that you took the steps I usually suggest to start networking:
  1- saving and sharing bookmarks in delicious (building your professional network)
  2- blogging (creating your own bookmarks, adding content to the network)
  3- tweeting (knowing more about your friends, increasing ties with your virtual friends)

 3. lmalita says:

  Dear Eduardo,
  thank you for your thoughts! I’m glad to meet you in the online space, too.
  I follow you on several platform, even on you blog.
  Can you understand my blog posts? Because I wanted to increase the Romanian blogosphere I am writing in English, but, unfortunately, WordPress doesn’t permit widgets translation.
  Best wishes,
  Laura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s