Suprematia Facebook

Posted: December 22, 2008 in social networks/networking
Tags:

Ca Facebook este la putere in ceea ce priveste retelele sociale online o dovedesc numeroase studii, articole si insemnari, precum:

 • conform propriilor statistici ale lui Facebook, sunt deja inregistrati peste 140.000.000 utilizatori, o cifra absolut impresionanta! Mai mult decat atat, cca. 600.000 de noi utilizatori sunt adaugati zilnic, ceea ce inseamna ca desi momentan MySpace conduce in SUA, curand realitatea va fi alta! Alte date de interes, conform aceloasi statistici:
 1. 70% dintre utilizatori sunt din afara SUA
 2. peste 4 milioane de video-uri sunt incarcate in fiecare luna
 3. peste 700 milioane fotografii sunt incarcate in fiecare luna
 4. peste 52.00 de aplicatii sunt disponibile pe propria platforma, in timp ce cca. alte 140 sunt zilnic adaugate
 5. exista peste 19 milioane de grupuri active etc.
 • conform statisticilor de la AndersonAnalytics, Facebook este preferatul studentilor, acaparand 80% dintre studentii din USA, in timp ce imediata clasata, MySpace, este cotata abia la jumatate. Interesant, LinkedIn vine pe locul trei, cu 10%!
 • Facebook se afla cam in majoritatea topurilor de profil pentru 2008, precum:
 1. Top 10 webplatforme pentru 2008
 2. 100 top sites for the year ahead
 3. Topul celor mai bune 10 site-uri pentru 2008, in viziunea celor de la About.com
 4. etc.
 • din pacate, romanii nu sunt prea devotati acestei retele, preferand, asa cum am mai spus in posturile trecute, reteaua sociala  Hi5. Conform statisticilor demografice pentru Facebook, in 19 decembrie 2008, Facebook inregistra doar 31.202 femei si 20.246 barbati din Romania! O precizare, numarul total de romani pe Facebook, conform aceleiasi statistici este de 55132, ceea ce nu reiese prin insumare….! Oricum ar fi, nu ar fi asta o mare problema daca aceste doua retele ar fi comparabile din punctul de vedere al continutului online vehiculat. Chiar daca au la baza acelasi principiu de relationare sociala, in cadrul lui Facebook gasesti si o multime de alte lucruri care poti urmari: aplicatii de diverse genuri, grupuri tematice etc.
 • desi, personal,  nu o folosesc decat din mai 2008, totusi am ajuns s-o indragesc, chiar daca inca-i mai descopar din taine! Sper ca si pe viitor sa continue tot asa, de aceea ii doresc – La multi ani!
 • nu in ultimul rand, Mos Craciun are cont pe Facebook!
Comments
 1. Gabriela says:

  Stiu ca esti preocupata de Facebook si urmaresti noutatile acestei retele sociale. De curiozitate. am dorit sa stiu si care sunt orasele din care romanii aceseaza Facebook. Cf. http://www.google.com/trends?q=facebook&ctab=0&geo=RO&date=all&sort=0 Ardealul ar fi “fruntea” prin prezenta Clujului, Sibiului, Brasovului si Tg. Mures in Top 10. Interesant de comparat veridicitatea acestor statistici cu cele oficiale oferite de insasi reteaua Facebook.
  Exista cumva si statistici mai detaliate pe segementul demografic? Cum ar fi, de exemplu, palja de varsta si nivelul de educatie / pregatire profesionala?

 2. lmalita says:

  Gabi, pentru Romania eu nu am gasit alte statistici. Eu una as dori sa vad toate datele comparativ cu Hi5, mai ales evolutia in timp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s