Din nou despre bloguri

Posted: November 30, 2008 in Web2.0
Tags:

Ca o continuare a postului anterior, iata alte cateva pareri, idei si sugestii interesante despre bloguri, “lecturate” pe diverse site-uri:

  • cateva considerente, temeri, aprecieri si recomandari asupra utilizarii blogurilor in educatie sunt facute de catre , aici. Chiar daca postul e din 2007, toate aspectele prezentate sunt ina deosebit de actuale!
  • Stiti care sunt cele mai importante doua cuvinte folosite in blogging? In viziunea lui Brian Clark, acestea sunt “you” si “because”. Mai multe detalii, aici.
  • Asa cum insusi Dean Rieck mentiona faptul ca, probabil, sunt sute si poate chiar mii de tutoriale, ghiduri si recomandari de bune practici in ceea ce priveste bloggingul, totusi, el propune o lista de 8 elemente cheie care trebuie luate in considerare atunci cand se face blogging.
  • De asemenea, fiecare blogger ar fi bine sa urmareasca si recomandari cu “ce sa nu faca”. O astfel de lista poate fi accesata si aici!
  • trebuie sa recunosc faptul ca sunt un blogger care nu urmareste sistematic cine, ce si cum acceseaza in cadrul propriului meu blog. Ce m-a pus pe ganduri, este faptul ca unii bloggeri se simt “amenintati” de RSS, care, oarecum, impiedica accesul vizitatorilor pe site, asa cum se poate observa aici. Recunosc ca nu am pus niciodata asa problema, desi m-am abonat prin RSS la anumite bloguri, in ideea de a fi notificata si de a nu pierde din posturile bloggerilor pe care ii urmaresc frecvent. De aici si pana la a le micsora traficul este o cale lunga pentru mine, dar se pare ca nu si pentru altii…

Multe probabil ca ar mai putea fi adaugate, eu ma opresc, momentan, aici.

Advertisements
Comments
  1. RSS-ul bnuiesc ca poate fi un obstacol pt cei care privesc blogul doar ca un alt mijloc de monetizare a afacerii lor.

    Personal iubesc RSS-ul fiindca il vad ca pe un fel de majordom personal, tacut si eficace in propriul traseu de dezvoltare profesionala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s