Cyberchondria

Posted: November 30, 2008 in others, Web2.0
Tags:

Cu totii stim probabil ca Internetul a devenit cea mai mare resursa informationala pentru multi dintre noi. Fie ca suntem interesati a afla informatii medicale, educationale, aferente socializarii etc., Internetul ne este un aliat si un “sfatuitor” in toate cele.

De aici pana la a denumi actul de cercetare individuala online a informatiilor cu caracter medical cyberchondria, adica un fel de ipohondrie online, mi se pare cam fortat, mai ales ca multi dintre noi cautam a intelege mai bine anumiti termeni medicali sau chiar prospectul unor medicamente care lipseste din cutie…

Conform Wikipediei, cyberchondria reprezinta “online concern about health.” Citind mai departe am aflat ca este un portmanteu pentru termenii cyber si hypochondria, un fel de fobie medicala.

Lucrurile nu se opresc insa aici. Ryen W. White si Eric Horvitz de la Microsoft Reseach au realizat in noiembrie 2008 un studiu referitor la cum cauta utilizatorii informatii medicale. Rezultatele acestui studiu, accesibile in format PDF, pot fi consultate aici.

Advertisements
Comments
  1. Interesant fapt legat de cautarea online. Imi propun sa citesc pe indelete studiul recomandat mai ales ca asocierea cuvintelor este intr-adevar bizara, desi , poate in cazurile medicale grave (cancer, SIDA etc.) “preocuparea obsesiva” a propriei sanatati (sau a celor apropiati) justifica statutul de ciber-ipohondru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s