Despre bloguri, altfel

Posted: November 29, 2008 in Web2.0
Tags:

Doua articole citite in cadrul “lecturilor online de sambata seara” m-au pus pe ganduri. Iata despre ce este vorba:

 • Eu una nu stiam ca Iran este a treia tara in cea ce priveste numarul de bloguri/bloggeri… Probabil ca multi dintre noi avem idei preconcepute, iar altele prost insusite in anii de scoala din perioada comunista sau in urma massmediatizarii  societatii prin televiziune, cand mult din ce am “ingurgitat” nu este chiar adevarat. De aceea, va propun sa urmariti acest videoclip, preluat de aici, la fel ca si stirea.

Vodpod videos no longer available.

 • Stacey Higginbotham, in articolul intitulat “Can you be a good parent and a good blogger?”, preluat de aici, pune punctul pe “i”, cel putin in opinia mea. A fi mama inseamna deja a avea o slujba cu norma intreaga. A avea si o slujba care sa te solicite este deja suficient de greu de gestionat. Dar ca slujba mamei sa fie in domeniul ITC este si mai solcitant, mai ales ca trebuie sa urmaresti cat de cat ce se intampla din acest punct de vedere in lume. Dar sa mai ai si 600 de studenti per semestru?

Pentru mine, a scrie un post inseamna minimum trei ore de documentat, citit, scris… Asadar, intrebarea din titlul postului mentionat mai sus este deosebit de pertinenta, iar cine are un raspuns si cateva recomandari in acest sens, este binevenit pentru a le impartasi!

Advertisements
Comments
 1. Recomandari nu am, dar mi-ar place sa aud solutii “practice” despre cum poti sa fii mamica, profesor, cercetator, in timpul in care trebuie sa te ocupi si de alte probleme care sunt inerente vietii de familie.

  Uneori imi doresc 25 de ore in 8 zile pe saptamana.
  O intrebare cu adevarat provocatoare. Multumesc.

 2. andreea says:

  wow, wow, wow, habar nu aveam despre iran si numarul de bloguri. e oarecum logic ca intr-o tara unde libertatea cuvantului este suprimata oamenii sa apeleze la anonimitatea internetului (care stim cu totii ca nu este chiar atat de anomim). stilul videoclipului imi este de asemenea foarte cunoscut (seamana cu un flim de animatie desenat de o iranianca). nu cred ca e o coincidenta ca incepe sa se formeze efectul de bulgare in spatele acestei probleme spinoase.
  🙂

 3. Tot despre blogosfera iraniana am gasit un articol care face trimitere la un raport despre situatia politica a bloggerilor, http://cyber.law.harvard.edu/publications/2008/Mapping_Irans_Online_Public

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s