Din nou despre HI5

Posted: October 19, 2008 in social networks/networking, Web2.0
Tags: ,

Asa cum s-a vazut in postul anterior, Hi5 este reteaua sociala care domina Romania! Opiniile exprimate pe acest site releva pana acum faptul ca, din pacate, Hi5 va continua sa aiba intaietate in spatiul mioritic!

Totusi, si Hi5, reteaua nr.3 din lume (indexata de catre Alexa) are probleme, punand frana la cresterea de pana acum! Afectata de recesiunea economica globala, Hi5 gaseste totusi resurse sa lupte cu cei doi moguli care o surclaseaza in clasamente: Facebook si MySpace!

Care sunt totusi atuu-rile lui Hi5 incat sa aiba aprox. 56 milioane de adepti in august 2008, asa cum se poate remarca in graficul prezentat in acelasi post? Posibile raspunsuri ar putea fi acestea:

 • beneficiaza de avantajele unui start timpuriu, fiind lansat inca din 2003;
 • “parintii” acestuia (vezi imaginea de mai jos, preluata de aici) au dezvoltat initial site-ul indian de matrimoniale Sona.com, reminiscente care pot fi regasite si la Hi5;

 • Hi5 este preocupata in permanenta de internationalizare (fiind dintre cele 3 retele enuntate cu cei mai multi adepti din strainatate), de aceea, pe langa faptul ca si-a aratat recunostiinta pentru tarile cu multi utilizatori inregistrati, creand versiuni in limbile tarilor respective, acum si-a extins paleta de limbi si dialecte care pot fi utilizate cu inca 10 noi intrari (vizibile in imaginea de mai jos, avand textul BETA cu portocaliu in dreapta), iar zvonurille vorbesc de faptul ca va atinge chiar peste 60 de astfel de limbi, cu versiuni pentru albaneza, bengaleza, bulgara, croata, malteza, norvegiana, sarba si spaniola (dialect venezuelean si peruan) asteptate chiar peste 3 luni!

 • Hi5 suporta platforma Open Social, fiind prima dintre marile retele sociale care a adoptat-o!
 • etc.
Advertisements
Comments
 1. ggrosseck says:

  Something funny, The Facebook song, http://www.youtube.com/watch?v=rSnXE2791yg

  Nu stiam ca dezvoltatorii site-ului sunt indieni.

 2. andreeapl says:

  salut,
  eu asociez hi5 cu doua inventii lingvistice de care sincer nu auzisem pana acum cateva luni in “spatiul mioritic”: faimosii si dispretuitii cocalari si pitzipoance – utilizatorii care folosesc reteaua ca pe un fel de blog fotografic pentru a-si etala calitatile de fotomodel. un exemplu tipic al modului in care internetul si retelele sociale forteaza un comportament exagerat din partea utilizatorilor.
  reactiile ostile nu au intarziat sa apara (mai tii minte reclamele la osut din universitate?).
  si totusi, intrucat romanilor le place acest site, tind sa cred ca ceea ce vedem acolo, din nefericire, caracterizeaza tinerimea noastra de azi.
  In legatura cu facebook, ti-am trimis un link pe delicious cu un articol despre datele care utilizatorii le dau si care nu mai pot fi sterse la terminarea contulu, decat cu dureri mari de cap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s