Diseminare Mobiblog

Posted: October 18, 2008 in others, Web2.0
Tags: , ,

Toata saptamana m-a stresat ideea ca trebuie sa realizez un scurt clip care sa reprezinte diseminarea unui proiect in care sunt implicata si despre care am mai scris, Mobiblog. Desi nu era unul dintre task-urile mele in cadrul proiectului, la rugamintea colegului din tara care gazduieste evenmentul, am acceptat.

In primul rand nu prea stiam despre ce sa fac, colegul din Slovenia, unde se va tine evenimentul nu mi-a dat prea multe detalii.

In acelasi timp nu a prea avut timp saptamana asta sa ma pregatesc. Nu stiam ce program sa folosesc, daca sa ma flmez si pe mine cand vorbesc etc.

In plus, nu stiam cu ce sa ma imbrac, cum sa fac ca totul sa fie bine…

Dupa toata aceasta neliniste am constatat ca nu pot sa ma folosesc de camera web a laptopului meu, calitatea imaginii redata fiind foarte proasta, ceea ce m-a scapat de parte dintre griji.

Dupa terminarea clipului, o alta bataie de cap, fisierul rezultat era de-a dreptul imens in comparatie cu durata filmuletului, asa ca a trebuit sa caut si o modalitate de transfer a informatiilor, aplicatia aleasa fiind Filedropper. Mi-a placut faptul ca nu trebuie sa ma inregistrez si ca videoclipul poate fi descarcat sau inglobat in cadrul site-ului dorit, de catre oricine care accesa link-ul catre locatia unde era stocat online clipul.

Iata despre ce este vorba (se pare ca inglobarea nu-mi reuseste!):

http://www.filedropper.com/efestvide0lauramalita

A, am uitat sa spun ca toate aceste probleme care mi-au dat bataie de cap au constituit partea ascunsa aferenta crearii unui clip de 2 minute!

Comments
 1. ggrosseck says:

  Felicitari pentru reusita!

  Nu stiam despre FileDropper. Probabil ca este o metoda facila cu optiuni interesate . Mie insa nu mi-a fost la indemana. Am descarcat clipul in peste 15 minute.

  Ma gandesc ca poate este mai avantajos pentru utilizatorii de Internet cu o conexiune mai slaba daca il incarci pe YouTube, Vimeo sau alt side de video-sharing pentru a putea fi urmarit si online. In plus , prezentand un proiect extrem de actual si de perspectiva clipul de prezentare poate fi inclus si in alte pagini web, pentru popularizare.

 2. lmalita says:

  Gabi,
  mersi pentru feedback, m-am gandit la toate astea, dar:

  1. astept sa treaca evenimentul
  2. imi trebuie, cred, acordul colegilor spre a-l include in orice alta parte. Chiar nu stiam daca sa scriu despre el si in acest post…

  Oricum, pana la urma cred ca a fost OK, in sensul ca orice experienta, buna sau rea este un plus pentru oricine!

  P.S. Si mie mi-a trebuit cca. 30 de minute sa-l incarc, dar ma repet, mi-a placut faptul ca nu necesita inregistrare nici cand incarci, nici cand descarci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s