Noutati de la GoogleDocs

Posted: September 12, 2008 in google, Web2.0
Tags: ,

Se pare ca GoogleDocs este in topul preferintelor utilizatorilor de astfel de aplicatii, desi cei de la Zoho sau Microsoft sunt competitori seriosi, asa cum se poate observa si in link-urile propuse. Pentru a atrage cat mai multi adepti si a raspunde nevoilor utilizatorilor obisnuiti cu procesorul de texte offline de la Microsoft, GoogleDocs continua sa aduca functii noi, precum:

  • inserarea dictionarului Merrriam-Webster si a Enciclopediei Britannica, astfel incat se poate cauta orice definire sau sinonim al unui termen. Din pacate, aceste facilitati (ce se pot consulta si aici) nu se adreseaza decat cunoscatorilor limbii engleze…
  • cautarea de imagini, asa cum se poate observa si aici;
  • generarea de cuprinsuri, a se vedea detalii aici;

Multe dintre aceste facilitati Zoho deja le contine, insa dupa parerea mea, competitia dintre producatori este benefica pentru noi, utilzatorii de rand, pentru ca mai e loc de inca astfel de functionalitati, asa cum puteti citi si aici.

In finalul acestei insemnari, ce va continua pe masura ce noi functionalitati vor aparea, va propun cateva lectii invatate din proprie experienta de Dennis McDonald. Poate va vor fi de folos.

Comments
  1. Gabriela says:

    Mi-as fi dorit ca Google Form sa poata sa ma ajute in problema crearii de campuri pe care sa aplic direct o formula. Ma omoara exportul si functiile din Excel. (Recunosc ca nu am incercat export in altceva, Access, Fox sau chiar SPSS). Din pacate , nici Wufoo nu e mai breaz. La urma urmei nu pot decat sa dau dreptate creatorilor acestor aplicatii: sunt pur si simplu formulare online de sondare a parerilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s