Se poate si asa…

Posted: September 11, 2008 in Web2.0
Tags: , , ,

Poate fiindca se apropie inceperea unui nou an universitar, cateva stiri mi-au atras atentia. Daca se vrea ca studentii sa aiba o vaga impresie unde vor merge, pentru ca oricum sunt curiosi si cauta tot felul de informatii, iata ce mi-ar place mie sa gasesc, dincolo de informatiile formale (profesori, discipline de studiu etc.):

 • un tur virtual al facultatii/universitatii. Stiu ca multe universitati chiar au realizat astfel de materiale media, pe care eu le gasesc utile si, in opinia mea, reprezinta un fel de “Bun venit!”. Un astfel de exemplu poate fi accesat aici.
 • un clasament al universitatilor. Acesta cred ca ar fi util, chiar daca poate ar reprezenta un dus rece pentru unii dintre noi. In Marea Britanie s-a facut un astfel de studiu, in functie de cat sunt studentii de multumiti, ce poate fi consultat aici. De asemenea, ce discipline de studiu le-au adus cele mai multe satisfactii, poate fi vizualizat accesand acest link.
 • ce competente aditionale disciplinelor de studiu ar trebui studentii sa dobandeasca in universitati? Cititi acest raportul denumit  “21st Century Skills, Education & Competitiveness,” realizat in Statele Unite, care ne spune, printre altele, ca ar trebui sa le formam competente inovative si culturale.

Probabil ca multe altele ar mai fi de spus, o sa mai revin pe marginea acestui subiect.

Comments
 1. Gabriela says:

  Din fericire pentru studentii americani ei pot sa vada cum arata universitatile la care vor invata. La http://www.campustours.com/ sunt, spre exemplu, o serie de institutii de invatamant suoerior unde te poti informa vizual desprr noul loc de studiu.

 2. lmalita says:

  Eu, asa cum am spus, am dat doar un exemplu, care s-a nimerit sa fie despre o universitate americana. Dar si universitatea din Copenhaga unde am fost eu avea un astfel de tu inca din 2004 si, din cate imi amintesc, mi-a prins bine sa stiu dinainte cate ceva…
  Iar o simpla cautare pe Google dupa cuvintele cheie “university virtual tour” releva in primul ecran de 10 rezultate cel putin 4 universitati care nu sunt americane…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s