Interviu cu Manuel Castells

Posted: September 2, 2008 in social networks/networking, Web2.0
Tags: , ,

Sunt aproape sigura ca toate persoanele interesate de subiecte care trateaza influenta a TIC asupra lumii moderne au auzit de Manuel Castells (accesand curriculumul vitae din 2008 veti putea vedea si unele dintre cele mai recente preocupari ale acestuia),vizionar al conceptului de societate informationala, profesor emerit de sociologie in cadrul mai multor institutii: Annenberg School for Communication, University of Southern California si University of California, Berkeley -Statele Unite-, dar si Universitat Oberta de Catalunya/Open University of Catalonia (UOC) – Spania.

Una dintre lecturile mele relaxante pe care am parcurs-o in cadrul stagiului meu de cercetare din 2004, Danemarca, Copenhaga, a fost “Conversatii cu Manuel Castells”, citind  acolo toate aspectele (plus inca multe altele) care se pot  intalni si in cadul interviului realizat de Harry Kreisler, in 2001, preluat de pe Youtube, pe care  va invit cu caldura sa-l urmariti – atentie, alocati-va o ora pentru aceasta!

Vodpod videos no longer available.
Comments
  1. gabriela says:

    As dori sa pot citi in romana ultimele sale scrieri (am obosit de atata engleza)! Ce imi aduc aminte acum este o expresie de-a sa, “turbulenta informationala” care m-a incantat pentru ca descrie atat de simplu impactul pe care-l au globalizarea si informatizarea asupra noastra.

  2. lmalita says:

    Gabi, chiar si in engleza “conversatiile” cu el erau tare relaxante si incitante! Are un fel unic de a surprinde si de a spune lucrurilor pe nume!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s