De la romani pentru romani

Posted: September 1, 2008 in facultate, others
Tags: , ,

Acum cateva zile am gasit acest site, care m-a impresionat mult nu datorita continutului informational prezentat, ci pentru faptul ca romanii plecati peste hotare nu uita ca sunt romani. Desi, de obicei, asta se vede i in dorul de casa, iata ca mai sunt si alte initiative, care fac cinste autorilor.

De asemenea, desi sprijina exodul tinerilor de calitate in universitatile din vest, aspect cu care eu nu sunt de acord nu pentru ca sunt universitar, ci pentru ca tara asta are totusi nevoie de ei si inainte de a se intreba ce le ofera lor tara in viitor trebuie sa ofere ei totusi ceva, daca nu din simplu patriotism, macar in schimbul educatiei gratuite primite si a faptului ca, bun sau rau, au respirat ani de zile “aerul” acestei tari. Daca dupa ce si-ar face studiile sau ar dobandi oarecare experienta ar reveni in tara sa contribuie la binele acestei tari nu as fi asa inversunata, dar din pacate, multi se intorc doar in pragul pensiei sau pentru a-si vizita tot mai rar rudele.

Asadar, cu rezervele mai sus mentionate, salut totusi initiativa romanilor de peste hotare, care, beneficiind si ei la randul lor de oarecare  ajutor pentru a merge sa studieze in SUA sau Canada, s-au gandit acum sa ofere sprijin si ajutor altor romani care au aceleasi intentii. Toate acestea se pot consulta aici, iar un screenshot al paginii de inceput, versiunea in limba romana, se poate vizualiza mai jos:

Dincolo de cuvintele de mai sus, faptul ca acesti romani s-au gandit la conationalii lor (pentru a-i sprijini benevol, cel putin asa am vazut eu pe site) si dupa ce ei au beneficiat de aceste oportunitati, eu zic totusi ca merita toata stima noastra! Ei fac ceva chiar si de acolo pentru Romania!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s