Cu un ochi radem, cu altul plangem!

Posted: August 31, 2008 in others, Web2.0
Tags: , , ,

Mereu surprinzatoarea Romania! Sau poate ca si mai rau, nu mai surprinde pe nimeni!

De la stirile partajate de Gabriela prin Google Reader,  (de fapt via Sorin Tudor) am aflat ca Romania, conform statisticilor de la Internet World Stats, a inregistrat 12 milioane de utilizatori online, adica 53,9% din populatia totala! O veste foarte buna, care ne mai aduce si pe noi “in randul lumii”, surcalsand in statistici tari precum Belgia, Cehia, Polonia, Grecia, Ungaria sau chiar Irlanda! Pare ireal, dar acestea sunt datele oferite!

Si pentru ca sa nu ne bucuram prea mult, va supun atentiei si o alta stire pe care o puteti accesa aici. Pe scurt, vorbeste despre faptul ca facilitatile oferite de guvernul Romaniei spre a avea acces la TIC si copiii care provin din familii cu venituri mici a condus de fapt la experimente negative, inregistrand schmbari in comportament dar si performante scolare mai slabe. Acelasi raport, accesibil si in format PDF, pune puctul pe “i” guvernul s-a grabit sa creasca in sondaje, oferind facilitati fara a studia inainte si posibilele efecte adverse pentru a incerca sa le contracareze.

De fapt, din nefericire, intregul actual sistem romanesc de invatamant este un continuu experiment!

Advertisements
Comments
 1. gabriela says:

  Datele publicate oficial relativ la conectivitatea romanilor la Internet sunt discutabile, pentru ca asa cum ai subliniat unii dintre “oficiali” prea s-au grabit in afirmatii. Insa, ce m-a frapt este acel raport publicat de doi autori, unul dintre ei romani, pe care nu-l gasesc relevant din cel putin doua motive:

  1. Intr-o nota de subsol se spune: “Along with the total number of vouchers, the proportion of applicants who received computers also
  increased dramatically from about 20% in 2004 to 53% in 2005, 96% in 2006 and 100% in 2007. As a result,
  the most recent two rounds of the program cannot be used for the current research design, since they do not
  provide meaningful control groups against which to evaluate treatment e¤ects.”

  Practic au redus studiul la nivelul anului 2005!

  2. Cercetarea s-a desfasurat exclusiv in judetele Valcea si Covasna. Cum este acest esantion rerezentativ pentru intreaga Romanie?

  A! si 3: a fost implicata firma Gallup in cercetare, care se stie este una dintre cele mai mari companii de analize de marketing.

  Imi promit sa-mi aloc timp pe indelete pentru acest raport in zilele urmatoare.

  Nu contest faptul ca avem probleme cu acest program Euro200 dar nu se spune nimic de faptul ca , spre exemplu, la nivelul invatamantului superior, acesta chiar a dat rezultate.

 2. lmalita says:

  Pe de alta parte, multi alti copii posesori de computer fara a beneficia de acest program Euro 200 au un comportament similar si cam tot aceleasi manifestari…
  De fapt, problema este mult mai profunda, avand o legatura si cu sindromul parintilor plecati la munca in strainatate si cate altele.
  Eu una sper ca autoritatile sa se dezmeticeasca si sa ia masuri serioase, pentru ca ne va afecta tot mai mult pe zi ce trece.

 3. […] 23, 2008 Intr-un post trecut scriam despre alte statistici care ne onoreaza, destul de controversate insa. Iata insa ca […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s