Cateva stiri Hi5

Posted: August 28, 2008 in social networks/networking, Web2.0
Tags: ,

Faptul ca reteaua sociala Hi5 este in topul preferintelor romanilor este, cred, cunoscut de toti utilizatorii din tara noastra. Daca pentru noi, romanii, Alexa spune ca Hi5 este al treilea cel mai vizitat site (iar reteaua sociala cea mai utilizata la nivel global, Facebook, fiind situata abia pe locul 51), in schimb in cadrul topului mondial Facebook este pe locul 5, iar Hi5 pe 16.

Oricum am privi lucrurile, Hi5 este o retea care place multora, in special locuitorilor din afara spatiului nord american, asa cum reiese din statisticile de la Google:

Din aceasta distributie putem observa si faptul ca Romania inregistreaza o buna prezenta in cadrul lui Hi5, fapt demonstrat si de facilitatea de lucru si in limba romana. Doar suntem latini, nu? (Asa cum se stie Hi5 atrage utilizatori in special din tarile latine).

In cadrul retelelor sociale concurenta spre a atrage cat mai multi adepti este acerba, cu schimbari de situatii dintre cele mai surprinzatoare. Hi5 este si ea, la randul ei, angajata in aceasta lupta. Daca Facebook a devenit recent reteaua sociala numarul 1 in lume (avand dupa unele statistici chiar 120 milioane utilizatori, fiind preferata in tari precum Canada si Turcia), Hi5 a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere in prima jumatate a acestui an (de 79%!!!), aspect demonstrat partial (cuprinde o mai mare perioada de timp) si de graficul urmator, realizat de comScore:

Ce mai e nou in ograda lui Hi5? Si-a deschis recent portile catre OpenSocial, are mari ganduri cu chat-ul intre retele, a adaugat facilitatea de actualizare a status-ului si, mai nou, presa internationala spune ca va lansa versiunea pentru telefoanele mobile, disponibila in 26 de limbi.

Desi nu sunt fana Hi5 (chiar sunt ingrijorata de amploarea sa printre studentii romani si mai ales de continutul vehiculat), gratie interesului romanilor o voi urmari si voi semnala si alte stiri importante cu referire la aceasta retea.

Comments
 1. gabriela says:

  Hi5 si MySpace imi par atat de intruzive si “colorate”, cel putin profilele aduc asa ca un “cantec da manele” . Stiu ca gusturile nu se discuta , dar nu ma pot abtine sa nu intreb: de ce profesorii de informatica din preuniversitar nu fac nimic sa-si invete elevii despre acest tip de retele, si mai ales de pastrarea intimitatii.

  Nu cunosc nici un dascal de liceu care sa recomande invataceilor sai (mai ales din clasele mari de liceu) sa foloseasca Facebook. Mi-as dori insa sa-i pot adresa felicitari.

 2. lmalita says:

  Pe mine ma deranjeaza chiar si faptul ca m-am ales cu acel cont pe Hi5 nu stiu de unde! Nu vreau sa insult pe nimeni, dar parca, asa un aer mitocanesc are! Pluc ca si aduce si ca un site de matrimoniale!

  Clasa lui Facebook comparativ cu cele doua? Deocamdata, net superioara, nu degeaba se spune ca Facebook este preferat de persoanele care se preocupa de propria cariera profesionala!

 3. victorelu says:

  un prim aspect in favoarea facebookului este ca acolo oamenii au ca prieteni persoanele pe care le cunosc si in realitate sau cu care chiar au o legatura, nefacandu-se adaugari pe baza de “ce buna e asta” 🙂

 4. lmalita says:

  Ma vad nevoita sa te contrazic! Pentru contul meu Facebook am “prieteni” pe care nu-i cunosc in realitate (marea majoritate dintre ei), dar cu care impartasesc interese profesionale comune! Nu contest ca poate se fac adaugari de persoane si pe principiul indicat de tine, dar din studiile pe care le-am citit despre Facebook (de aceea se diferentiaza de MySpace sau de binecunoscuta retea pentru spatiul romanesc Hi5), cele mai multe contacte sunt bazate pe interese profesionale!

 5. […] 19, 2008 Asa cum s-a vazut in postul anterior, Hi5 este reteaua sociala care domina Romania! Opiniile exprimate pe acest site releva pana acum […]

 6. MikyzBso4 says:

  Interesting piece of writing. Many thanks for posting

 7. If I had a buck for every time I came here! Superb post!

 8. Trina Bruce says:

  Heh I am really the first comment to your awesome read?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s