Ce ne mai pregateste Google

Posted: July 18, 2008 in google
Tags: , ,

In ultimul timp ne-am obisnuit ca gigantul Google sa ne tot rasfete periodic cu tot felul de noutati. Nu ar trebui sa fim mofturosi sau dezamagiti, noutatile se tin lant si par extrem de atragatoare, pe placul multora. Dintre cele mai “calde” vesti, iata cateva:

  • Lively – reteaua virtuala recent lansata de Google care desi se adreseaza doar posesorilor de Microsoft Vista sau XP, are totusi functionalitati care  cu siguranta vor atrage numerosi adepti, inca din stadiul beta. Permite crearea si personalizarea de spatii proprii, interactiunea cu alti utilizatori/prieteni etc.
  • GoogleDocs – fie ca este vorba de un document, un fisier de calcul sau o prezentare, Google Docs vine in intampinarea nevoilor utilizatorilor cu o serie de template-uri/forme predefinite, accesibile aici.
  • Pentru Gmail si Calendar, Google va oferi curand (ei spun maximum sase saptamani) suport si acces offline, via Google Gears, similar cu cel deja functional pentru GoogleDocs.
  • Daca aveti un cont Gmail de tip Superstar, atunci veti fi fericiti sa beneficiati de 12 icon-uri pentru “stele” ceea ce va conduce la cautarea/gasirea mai rapida a mesajelor marcate. Cum sa utilizati si sa cautati folosind Gmail Superstar puteti citi aici.
  • Pentru protectia datelor cu caracter privat, Google ofera pentru Gmail posibilitatea donectarii de la distanta, de pe alt calculator. Mai multe informatii se pot accesa aici.

Cam atat pentru moment, o sa mai revin pe marginea acestui subiect.

Comments
  1. Gabriela says:

    Adevarul e ca google nu pierde nici un prilej de a lansa noi servicii sau aplicatii. Uite, recentul Knol deja zapaceste multi internauti. Nu sunt convinsa ca va fi o alta Wikipedia, probabil ca nici nu este acesta scopul sau. Ce utilitate imediata vad eu este in evaluarea studentilor, la scrierea in colaborare a unui eseu sau a unei lucrari pe o tematica data si sa revizuiasca intre ei. Promite mult transparenta acest Knol pt. invatamant (desi cred ca scopul sau e pur comercial tinand cont de faptul ca articolele pot fi monetizate) ; am sa incerc peste vara si poate il pun in portofoliul digital pt. noul an scolar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s