Sistemul periodic al elementelor – varianta multimedia

Posted: July 17, 2008 in Web2.0
Tags: , ,

Legaturile mele cu chimia s-au cam incheiat odata cu sustinerea bacalauratului la aceasta materie (ma mandresc chiar ca am luat 10…). Insa dupa ani imi dau seama ca multe dintre cunostinta s-au evaporat…

Stiam sistemul periodic al elementelor fara rasuflare (recunosc ca avand mama inginera chimista m-a ajutat sa-l invat folosindu-ma de tot felul de poezioare hazlii), insa daca la vremea mea as fi beneficiat de aportul tehnologiilor multimedia in educatie, cred ca ar fi fost mult mai usor, mai amuzant si mai atractiv de retinut toate aceste informatii.

Tabelul de mai jos, accesibil aici poate fi invatat si altfel, mult mai eficient, prin intelegerea fiecarui element:

Daca mergeti la http://periodicvideos.com/#, prin accesarea fiecarui element, obtineti un scurt material video ce va familiarizeaza cu cateva explicatii relativ la respectivul element.

Consider aceasta inititiva (despre care autorii afirma ca nu va fi una singulara) un extraordinar exemplu de integrare a multimedia in educatie, iar profesorii romani de chimie ar trebui s-o preia si s-o adapteze !

Comments
 1. ggrosseck says:

  Grozav! Ce idee interesanta! E fantastic sa utilizezi o astfel de resursa la clasa. Mie nu mi-a placut chimia dar cred ca as fi avut o cu totul alta parere daca profa’ mi-ar fi predat cu un astfel de tabel!
  Imi aminteste de tabelul periodic al colaborarii “social media”, http://www.mindquarry.com/community/articles/elements-collaboration

 2. Laura Malita says:

  Da, Gabi, ai dreptate ca “aduc” oarecum, insa credca cei de la Social media s-au inspirat dupa sistemul periodic al elementelor si nu invers!

 3. ggrosseck says:

  Bineinteles ca baza e sistemul periodic al elementelor din chimie. Am cautat si alte tabele derivate din cel chimic (pt. web, pt. metode de vizualizare, pt. branduri chir si pt. deserturi): http://linkbun.ch/lgx
  Oricum, mersi de post pentru informatia valoroasa transmisa.

 4. sorina says:

  tabelulperiodic este in regula dar am vazut unele si mai bune cu desene incluse si s.a.

 5. floricik says:

  am vazut shi mai bune de atat si ku inteles mai bun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s