Poate va intereseaza…

Posted: July 12, 2008 in others, Web2.0
Tags:

Cateva stiri citite de curand m-au pus pe ganduri. Spilcuind, iata cateva:

 • prestigiosul dictionar Merriam Webster a prezentat lista cu peste 100 noi cuvinte ce au fost adaugate anul acesta. Dintre acestea, multe sunt din cultura Geek, precum: webinar, malware, netroots, pretexting, fanboy, norovirus etc.
 • cat de nativi digital vor fi copiii nostri? Warren Buckleitner de la The New York Times ofera o descriere a capacitatilor digitale ale copiilor, pe categorii de varsta. Nu pot sa ma pronunt cu exactitate asupra acestor date, dar pentru fiica mea de 5,9 ani descrierea competentelor digitale corespunde.
 • intr-un post anterior prezentam o lista cu enciclopedii online. Iata acum, via Brian Dusdrud un clasament al primelor 8 non-Wikipedia enciclopedii online. De unde si pana unde s-a ajuns la acest clasament nu se mentioneaza, iar faptul ca Lostpedia este pe primul loc, pe mine una ma face sa fiu sceptica.
 • daca vreti sa va inserati imagini creative commons in blogul personal sau profesional, Sue Watters va propune Compfight si FlickrCC, dar va da si alte sugestii utile.
 • via Corvida am aflat de  Multicolr Search Lab, un instrument excelent care cauta imagini Flickr in functie de culorile pe care le indicati.
 • fiind vremea vacantelor, PlanetEye va poate fi de folos cu informatii utile despre unde si cum vreti sa va petreceti concediul.
 • un wiki cu excelente resurse pentru studenti, in special pentru cei interesati de domeniul stiintelor sociale si umane, grupate pe categorii, poate fi accesat aici.
Advertisements
Comments
 1. Gabriela says:

  Un serviciu de cautare imagini in flickr, cu licente Creative Commons, dezvoltat de un roman !! si care functioneaza pe baza recomandarilor utilizatorilor, este Photoree, http://www.photoree.com/photos/start. Am gasit imagini extraordinare pe care nici flickrcc si nici compfight nu le-a returnat in primele pagini de rezultate.

 2. lmalita says:

  Multumesc, Gabi, e bine de stiut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s