Un Del.icio.us mai neobisnuit

Posted: June 20, 2008 in Social bookmarking
Tags: ,

Intr-un post anterior faceam pledoarie pentru aplicatia de insemnare sociala a site-urilor, Del.icio.us. Revin acum pentru a semnala alte posibile intrebuintari ale acestuia, despre care cred ca putina lume a auzit/citit:

  • Del.icio.us poate fi folosit pe post de utilitar in procesul de creare a ePortfoliilor -Printre preocuparile mele profesionale din ultima perioada se numara si aspecte legate de realizarea de ePortfolii profesionale de catre studenti, in special de catre aceia din anii terminali sau de la master. In acest sens, am cautat tot felul de utilitare si tutoriale cat ma simplute, pentru a-i determina sa le foloseasca si indrageasca. Ce nu am stiut pana acum cateva zile este faptul ca si aplicatia Del.icio.us poate fi foarte utila la realizarea ePortfoliilor, aspect prezentat in cadrul proiectului Bamboo si care poate fi accesat aici.
  • Se pot obtine statistici despre activitatea noastra in cadrul lui Del.icio.us – In acest sens, putem folosi  aplicatia Sta.tisti.us, care este extrem de simplu de folosit, fiind si accesibila oricui poseda un cont Del.icio.us.
  • Pentru utlizatorii aplicatiilor Twitter si Del.icio.us Twitio.us este o combinatie a acestora ce merita incercata.
Comments
  1. ggrosseck says:

    Foarte interesanta abordarea propusa de Mark Dykeman si explicata de Michele Martin in folosirea del.icio.us pentru crearea unui e-portofoliu. Mai ales ca e unul din cele mai simple instrumente de social bookmarking (desi recunosc ca diigo sau ma.gnolia au mai multe facilitati).

    Fiind insa fan del.icio.us incerc sa caut cat mai multe posibilitati de utilizare a contului. Uite, spre ex. , Bookmark Suggest, http://bookmarks.insuggest.com/, un tool de folos: care, pe baza linkurile salvate in cont, imi ofera recomandari sau linkuri similare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s