Pledoarie pentru Del.icio.us

Posted: May 25, 2008 in Social bookmarking
Tags:

Asa cum am precizat intr-un post anterior, pentru numarul din iunie al Revistei de Informatica Sociala m-am hotarat sa scriu despre reteaua sociala Facebook. Cum nu sunt foarte familiara cu ea (de fapt cont mi-am deschis abia saptamana aceasta, dar unele si altele am mai citit si inainte), m-am apucat ca tot omul de cules materiale. Am avut o surpriza placuta in acest sens, gasind foarte multe scrise despre acest subiect.

Pentru a nu rataci materialele gasite, asa cum m-am obisnuit in ultimul timp, le-am salvat in cadrul aplicatiei Del.icio.us, care in ultimii ani s-a dovedit a fi un instrument indispensabil pentru stocarea de informatii accesate de pe web. Mai mult decat atat, Del.icio.us mi-a fost de folos si la colaborarea cu alti colegi, atat cat permite o aplicatie de bookmarking.

Desi recunosc ca nu am incercat sa ma familiarizez si cu alte aplicatii de acest gen (de fapt, ca sa fiu corecta cu mine insumi am incercat cca. o saptamana Google Bookmarks si Diigo, dar primul nu m-a convins iar la al doilea nu am mai revenit mai mult din comoditate), care poate, pentru unii, sunt chiar mai atragatoare, Del.icio.us este usor de folosit, avand functionalitati care mie imi sunt de folos.

Pentru a reveni la ideea de la inceput, trecerea spre Del.icio.us a fost mentionata cu scopul de a face o precizare, mai mult pentru cei care ezita sa foloseasca aceasta aplicatie: din multitudinea de materiale rezultate in urma unor cautari de suprafata cu Google Scholar, multe dintre link-uri conduceau la informatii inaccesibile pentru mine, care nu detin parole sau conturi care sa-mi faciliteze accesul la respectivele materiale…

Insa, pentru multe dintre aceste informatii inaccesibile in aceasta maniera, Del.icio.us mi-a fost de folos, reusind prin intermediul acestei aplicatii sa ajung la parte dintre materialele cautate.

Asadar, daca mai aveti indoieli in a utiliza aceasta aplicatie, va invit sa accesti tag-ul meu Facebook din cadrul lui Del.icio.us, ca o marturie la cele mai sus mentionate.

Advertisements
Comments
  1. del.icio.us este probabil singura aplicatie de care m-am atasat rapid de la primul contact cu aceasta. Mai mult, este asa cum spune Jo Guldi: “Delicious is the Rome, Jerusalem, and Paris of my existence as an academic these days.” (http://landscape.blogspot.com).

    Cel mai mare off al meu (si cred ca si al tau) este ca acest serviciu, atat de indragit de peste 2 milioane de utilizatori de Internet, este prea putin utilizat de catre actorii educationali de la noi din tara (de fapt orice serviciu de social bookmarking este tratat cu o anumita rezerva).

  2. lmalita says:

    Gabi, ai dreptate.
    Mai mult decat atat, chiar si studentii carora le-a placut initial tare mult aceasta aplicatie, am constatat, uitandu-ma prin conturile lor, ca in timp il folosesc foarte rar, aproape deloc. Trist, nu-i asa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s